CONCURS
ALERTA! Les dates del Concurs estan afectades per la pandèmia del COVID-19.
El termini de lliurament d'obres s'amplia fins al 31 de juliol de 2020.L’Associació Internacional “Duana de les Arts” (AIDA) convoca el 1r. Concurs d’Art Gràfic “Hommage à trois” en tres categories pensades per honorar la memòria de tres figures literàries amb motiu de la celebració el 2020 de les respectives dates de naixement:

Friedrich Hölderlin (1770-1843)
250 anys
Anne Brontë (1820-1849)
200 anys
Gianni Rodari (1920-1980)
100 anys

S’atorgaran tres premis per cada categoria (F. Hölderlin, A. Brontë i G. Rodari); en total, doncs, fins a un màxim de nou. Es repartiran 3.000€ entre els tres primers premis de cada categoria.

El jurat serà format per dos membres de l’equip directiu d’AIDA i tres especialistes en art gràfic i literatura.

Al llarg del mes de juliol de 2020 s’anunciaran els artistes seleccionats i, la darrera setmana, els premiats.

Una col·lecció amb les obres seleccionades i les premiades passarà a formar part del fons d’AIDA i una segona col·lecció, només de les premiades, serà donada a la Biblioteca Nacional de Catalunya, on se’n farà una exposició i s’integrarà en el fons gràfic.

Les obres premiades i les seleccionades, o una tria, segons s’escaigui, seran exposades en diversos museus i galeries d’Europa des del mes de setembre de 2020 fins a finals d’abril de 2021. El circuit previst contempla diverses ciutats de Catalunya, Anglaterra, Alemanya i Itàlia.

Les inauguracions de les mostres seran acompanyades amb diferents activitats complementàries (conferències, lectura de poemes, recitals, concerts, etc.) i se’n farà la difusió pertinent en els mitjans de comunicació, les xarxes socials i les agendes dels comitès organitzadors oficials dels anys Hölderlin (Projekt Hölderlin2020 : Deutsches Literaturarchiv Marbach), Anne Brontë (Brontë 200 : Brontë Society & Brontë Parsonage Museum) i Rodari (100 Gianni Rodari : Edizioni EL), respectivament.

El mes de gener de 2021 s’elaborarà el balanç de l’activitat econòmica d’AIDA i, si és factible, es projectaran edicions especials i limitades amb obres premiades o seleccionades.

Els concursants disposen d’un dossier de textos literaris de o sobre les figures homenatjades, que poden servir d’orientació i inspiració.

Sempre que les obres siguin diferents, els artistes podran optar a premi en qualsevol de les tres categories (F. Hölderlin, A. Brontë o G. Rodari) i presentar-hi tantes com vulguin.

Els concursants seran informats periòdicament de totes les activitats i el recorregut de les obres mitjançant les xarxes socials i, si s’escau, de manera individual.

Es farà un catàleg en línia amb la digitalització de les obres seleccionades i guardonades, que serà permanentment consultable en el lloc web d’AIDA.