CONCURS
L’Associació Internacional "Duana de les Arts" (AIDA) convoca el cinquè Concurs d’Art Gràfic "Hommage à trois" en tres categories pensades per honorar la memòria de tres figures literàries amb motiu de la celebració el 2024 de les respectives dates de naixement o el recordatori de la defunció:

Honoré de Balzac (1799-1850)
225 anys
Gertrude Stein (1874-1946)
150 anys
Joan Salvat-Papasseit (1894-1924)
100 anys

Entenem Art Gràfic en un sentit limitat al gravat i la fotografia sobre paper.
S’atorgaran tres premis per cada categoria (Honoré de Balzac, Gertrude Stein i Joan Salvat-Papasseit); en total, doncs, fins a un màxim de nou, que es repartiran de la manera següent:
• 1.500 € entre els tres primers premis de cada categoria (500 € per al primer premi Honoré de Balzac; 500 € per al primer premi Gertrude Stein i 500 € per al primer premi Joan Salvat-Papasseit).
• Els tres primers premis de cada categoria rebran un catàleg imprès, en el qual cada obra ocuparà un espai màxim de sis pàgines. També tenen dret a un vídeo de la col·lecció “Artistes", sèrie vermella.
• Les obres mencionades, màxim sis en cada categoria, tenen dret al catàleg en format pdf, en el qual cada obra ocuparà un espai màxim de quatre pàgines. En el cas de voler un catàleg imprès i un vídeo de la col·lecció “Artistes", sèrie verda, caldrà que siguin socis ordinaris d'AIDA.
• Les obres finalistes també tenen dret al catàleg en format pdf, en el qual cada obra ocuparà un espai màxim d’una pàgina. En el cas de voler un catàleg imprès i un vídeo de la col·lecció “Artistes", sèrie groga, caldrà que siguin socis protectors d'AIDA.
• Els autors de les obres seleccionades igualment tenen dret al catàleg en format pdf, en el qual cada obra ocuparà un espai màxim d’un quart de pàgina.

El jurat serà format per l’equip directiu d’AIDA, amb un vot, i cinc especialistes en art gràfic i literatura, amb un vot cadascun.

Al llarg del mes de setembre de 2024 s’anunciaran els artistes seleccionats i, la darrera setmana, els premiats.

Una col·lecció de les obres premiades i les mencionades, així com les finalistes produïdes a Catalunya, seran donades a la Biblioteca Nacional de Catalunya, on se’n farà una exposició i s’integrarà en el fons gràfic.

Les obres guardonades (premiades i mencionades) i, si s’escau, alguna de les obres finalistes o seleccionades seran exposades en una mostra inaugural a La Ràpita a la tardor del 2024.

Els concursants disposen d’un dossier literari de o sobre les figures homenatjades, que poden servir d’orientació i inspiració.

Sempre que les obres siguin diferents, els artistes podran optar a premi en qualsevol de les tres categories (Honoré de Balzac, Gertrude Stein o Joan Salvat-Papasseit) i presentar-hi tantes com vulguin.

Els concursants seran informats periòdicament de totes les activitats i el recorregut de les obres mitjançant les xarxes socials i, si s’escau, de manera individual.

Es farà un catàleg en línia amb la digitalització de les obres guardonades, finalistes i seleccionades, que serà permanentment consultable en el lloc web d’AIDA i una edició limitada en paper per als tres primers premis en cada categoria, membres del jurat, institucions participants, socis protectors i mecenes.